Afstudeerstagiair(e) Marktonderzoek Sustainable Mobility (Praktikum | Katwijk)

De Salzburger Aluminium Group is de professionele partner van de internationale auto- en aluminium industrie met meer dan 1100 medewerkers wereldwijd, waarvan 250 medewerkers werkzaam bij Alutech Nederland.

Bij Alutech Nederland zijn wij op zoek naar een afstudeerstagiair(e) op de afdeling Sales vanaf september 2021 (later in overleg mogelijk).

Wie zijn wij?

Alutech Nederland is producent en leverancier van aluminium producten uit dun plaatwerk en is gevestigd in Katwijk (ZH). Alutech Nederland produceert aluminium brandstoftanks, hydrauliek tanks en aanverwante producten voor de automotive industrie. Onze klanten zijn onder andere de vrachtwagen (om)bouwers. Jaarlijks produceren we meer dan 200.000 brandstoftanks met de meest moderne technieken.

De toekomst

Op dit moment worden er hoofdzakelijk vrachtwagens gebouwd die uitgevoerd zijn met een diesel motor, maar dit is aan het veranderen. De automotive industrie is volop in beweging. Elektrische vrachtwagens en vrachtwagens op waterstof maken hun intrede en daarmee zal in de nabije toekomst het percentage diesel vrachtwagens steeds lager worden. Aangezien wij ons voornamelijk richten op de productie van diesel brandstoftanks, betekent dit dat ook wij onze focus moeten gaan verleggen op het ontwikkelen en produceren van aluminium producten die bijdragen aan Sustainable Mobility. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan cargobakken voor fietsen.

Wat ga je doen?

Wij willen een flexibel productie proces opzetten waar we diverse markten kunnen bedienen met aluminium samenstellingen. Bij voorkeur producten waarbij we onze productie en logistieke mogelijkheden zo veel mogelijk kunnen benutten. Het afstudeeronderzoek zal zich dan ook voornamelijk richten op welke groeimarkten Alutech Nederland kan gaan bedienen met de daarbij horende klanten en producten. Tevens zullen wij hierbij actief samenwerking zoeken met ontwerpbureaus (engineeringbureaus)/startups om zo vroeg mogelijk in het proces aan te haken.

Het doel van het afstudeeronderzoek is dus om nieuwe of bestaande markten/producten in kaart te brengen en te kijken hoe wij ons kunnen onderscheiden en positioneren.

Wie ben jij?

  • Een HBO/WO student in de richting van Industrieel Product Ontwerpen of Marketing & Sales, bv. Commerciële Economie, Sales- en accountmanagement of Small business & Retail management;
  • Zelfstandig en communicatief vaardig;
  • Enthousiast, nieuwsgierig ingesteld en klantgericht;
  • Je kunt goed analyseren, plannen en organiseren;
  • Affiniteit met techniek/automotive.

Wat bieden wij:

  • Een prima vergoeding en een reiskostenvergoeding;
  • Gezellig kantoor met een goede sfeer;
  • Bereikbaar met het OV;
  • De mogelijkheid om de stageopdracht samen af te stemmen;
  • Begeleiding van leuke en behulpzame collega’s die veel kunnen vertellen over wat wij doen, waar we goed in zijn en wat de mogelijkheden van de machines en robots in de productie zijn.

Meer informatie?

Kijk voor een impressie van onze fabriek en ons productieproces op:

https://www.youtube.com/watch?v=AY42tgvLUyQ

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan? Wacht dan niet en laat ons weten waarom jij onze nieuwe stagiair(e) bent! Stuur je cv en motivatie naar werken.bij@sag.at. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Rob Jongeneel, Managing Director, via rob.jongeneel@sag.at.

Firmenkontakt und Herausgeber des Stellenangebots:

SAG Innovation GmbH
Lend 25
A5651 Lend
Telefon: +49 (641) 66500
http://www.sag.at

Für das oben stehende Stellenangebot ist allein der jeweils angegebene Herausgeber
(siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Stellenagebotstextes,
sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH
übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit des dargestellten Stellenangebots. Auch bei
Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit.
Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung
ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem
angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen
dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet