Climact und Zielke Research Consult GmbH gaan samen om de klimaatcrisis te bestrijden

Climact en Zielke Research Consult slaan de handen ineen om financiële instellingen oplossingen te bieden bij hun aanpassing aan de klimaatcrisis.

Climact, de Belgische leider in het bereknen van bedrijfsspecifieke emissies, en Zielke Research Consult, specialist in rapportage voor financiële instellingen, kondigen aan dat ze hun aanbod voor financiële instellingen versterken zodat ze hun klimaatdoelstellingen kunnen bereiken in lijn met het Akkoord van Parijs.

Financiële instellingen (FI‘s) spelen een sleutelrol bij de Green Deal van de Europese Commissie aangezien zij de keuzes van hun klanten om de uitstoot van emissies te beperken kunnen beïnvloeden. De uitdaging bestaat erin de vereiste inspanning nauwkeurig te meten, en de behaalde resultaten te communiceren. De afgelopen 15 jaar heeft Climact veel bedrijven uit alle sectoren geholpen om hun broeikasgasemissies te meten en hun klimaatdoelstellingen te bepalen. Climact is daarom een bevoorrechte partner van financiële instel- lingen, en kan hen helpen bij het meten van het klimaatrisico van hun portefeuille, en hun prestaties op een transparante manier te communiceren.

Zielke Research Consult is actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en heeft ervaring met het analyseren van duurzaamheidsverslagen van financiële instellingen. Een van hun competenties is de omzetting van informatie in een gebruikersvriendelijk formaat. Zielke Research Concept kwalificeert ook financiële producten volgens de EU-taxonomie.

Samen kunnen Climact en Zielke Research Consult de duurzaamheidsinforma- tie van financiële instellingen verbeteren door hun inspanningen meetbaar te maken. Onder meer de PCAF -methode voor het meten van Scope 3-emissies van de beleggings- en kredietportefeuille is een grote stap in de richting van transparantie.

„Ik ben zeer enthousiast over het combineren van onze respectieve technische vaardigheden om bij te dragen aan de Green Deal,“ zegt Carsten Zielke, stichter van Zielke Research Consult. „Dat we uit verschillende culturen komen, is ook een voordeel bij de aanpak van Europese projecten.”

„De teams van Climact en Zielke Research Consult bieden een unieke mix van expertise om financiële instellingen zowel in België als internationaal te ondersteunen met advies om de blootstelling aan de risico’s van klimaatveran- dering te minimaliseren, in lijn met de laatste regelgevende en wetenschappelijke ontwikkelingen“ zegt Hugues de Meulemeester, Founding Partner van Climact.                         

De CSRD zal zorgen voor een grotere standaardisering van de rapportage over duurzaamheid

De richtlijn inzake rapportering over de duurzaamheid van ondernemingen, die de richtlijn inzake nietfinanciële rapportering zal vervangen, heeft tot doel de rapportering over duurzaamheid in Europa te standaardiseren. Om dit doel te bereiken, zal de CSRD meer gedetailleerde rapportagevoorschriften opleggen en verplichte Inspectie door een beëdigd specialist invoeren.

Over Climact S.A.

CLIMACT, een adviesbureau gevestigd in Louvain-la-Neuve, België, begeleidt al 15 jaar organisaties, overheden en steden in België, Europa en wereldwijd bij hun overgang naar een duurzame en koolstofvrije samenleving. Climact geeft strategisch en regelgevend advies over energieen klimaatvraagstukken.

CLIMACT biedt geloofwaardige, pragmatische en wetenschappelijk onderbouwde oplossingen voor het meten van koolstofvoetafdrukken volgens internationaal erkende normen (GHG-protocol, Science Based Targetsinitiatief). Voor meer informatie kunt u terecht op www.climact. com

Über die Zielke Research Consult GmbH

Zielke Research Consult analyseert en adviseert verzekeringsmaatschappijen en banken over solvabiliteitsen duurzaamheidsvraagstukken. Het bedrijf is opgericht in 2013, heeft zijn hoofdkantoor in Kornelimünster bij Aken en bestaat uit een jong team van tien medewerkers. De directeur, Dr. Carsten Zielke, bekleedt verschillende mandaten in EFRAG (adviesorgaan voor verslaggevingsvraagstukken van de Europese Commissie). Voor meer informatie kunt u terecht op www.zielke-rc.eu

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Zielke Research Consult GmbH
Promenade 9
52076 Aachen
Telefon: +49 (2408) 7199500
Telefax: +49 (2408) 7195135
http://www.zielke-rc.eu

Ansprechpartner:
Dr. Klaus Schlupp
Wissenschaftsbüro Dr. Schlupp
Telefon: +49 (2402) 3838610
E-Mail: klaus-schlupp@zielke-rc.eu
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel