Polycarbonaatplaten: Exolon® in de plaats van Makrolon®

Vaarwel, Makrolon®! – welkom, Exolon®! De Exolon Group zet de tot nu toe grootste stap in haar nog jonge bedrijfsgeschiedenis en neemt afscheid van de naam van haar kernproduct Makrolon®. Voortaan worden de meerwandige en massieve platen van polycarbonaat onder de nieuwe merknaam Exolon® geproduceerd en verkocht. Deze merkwissel weerspiegelt de nieuwe identiteit en oriëntatie van de Exolon Group.

De verandering van de merknaam gebeurt in eerste instantie vanaf mei 2021 voor het assortiment meerwandige polycarbonaatplaten. In juli 2021 volgt het assortiment massieve platen.

De Exolon Group heeft jarenlang meerwandige en massieve polycarbonaatplaten van Makrolon® geproduceerd en verkocht, en zo mee dit merk bekendgemaakt. Het is vanzelfsprekend dat een dergelijk succesproduct niet totaal moet veranderen, maar dat de kenmerkende eigenschappen ook in de toekomst behouden zullen blijven.

"Behalve de naam verandert er niets. Wij blijven staan voor uitmuntendheid op het gebied van kwaliteit, service en veiligheid", benadrukt Jens Becker, CEO van de Exolon Group. Het merk ontwikkelt zich nu weliswaar verder, maar alle contactpersonen binnen de Exolon Group blijven dezelfde en zijn graag bereid alle vragen over de producten te beantwoorden. Kortom: product, personen en service blijven dezelfde – alleen de naam is nieuw.

Het merk Makrolon® als geregistreerd handelsmerk van de Covestro Group wordt nog steeds voor de polycarbonaatgrondstof gebruikt. Deze wordt nog steeds toegepast bij de productie van het Exolon®-plaatmateriaal. Dat betekent dat de gebruikelijke kwaliteit van verwerking en oppervlakte evenals materiaaleigenschappen onveranderd blijven. Alle productieprocessen en veiligheidsbepalingen (brandclassificaties, CE enz.) zijn zoals gebruikelijk volgens de vereiste bepalingen geclassificeerd en gecertificeerd.

Het merk: herkenningswaarde in plaats van ingrijpende verandering

In de uitstraling van het merk en in de productnaam vertrouwt de Exolon Group op een soepele overgang. De nieuwe naam staat voortaan duidelijk vermeld op de beschermfolies, alle documentatie en monsters.

Ook de bekende productnomenclatuur blijft in essentie behouden. Zo wordt bijvoorbeeld in het assortiment meerwandige polycarbonaatplaten "Makrolon® multi UV" nu "Exolon® multi UV".

Dealers die nog Makrolon®-platen op voorraad hebben, mogen het materiaal en het logo nog gebruiken tot de voorraad verkocht is. Vanwege de identieke materiaaleigenschappen kunnen de voormalige Makrolon® – en de nieuwe Exolon®-platen gecombineerd worden gebruikt.

Makrolon® is een geregistreerde merknaam, eigendom van en in licentie gegeven door Covestro Group.

Über Exolon Group

Exolon Group is de toonaangevende leverancier van massieve en meerwandige polycarbonaatplaten voor een breed scala aan innovatieve toepassingen. De middelgrote onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt polycarbonaatplaten van het merk Exolon®, Axpet® en Vivak®-polyesterplaten en opaak Blend-plaatmateriaal van hoogwaardige kunststof van het merk Exoblend®.

Exolon Group onderscheidt zich door meer dan 40 jaar gebundelde expertise in de extrusie van thermoplastische kunststofplaten en een omvangrijk productportfolio.
De producten zijn onder andere te vinden in de bouw, de visuele communicatie, de industrie en in led-toepassingen. Het materiaal wordt in de productievestigingen in België en Italië volgens uniforme hoge kwaliteitsnormen geproduceerd

"People, Passion, Performance" is de leidraad in de visie van Exolon Group en zijn medewerkers. Hun passie voor de producten vormt de basis om klanten door hun service en kwaliteit te overtuigen.

Exolon Group behoort tot de Serafin-ondernemingsgroep met hoofdkwartier in München en zet de voormalige activiteiten van Covestro op het gebied van kunststof platen voort.

Meer informatie over producten en toepassingen van Exolon Group vindt u op internet op www.exolongroup.com

Serafin-groep:
Exolon Group maakt deel uit van de Serafin-groep, wiens filosofie al 150 jaar gebaseerd is op de ondernemerstraditie van de stichtende familie. Volgens het principe van "Tradition-based Responsibility", investeert Serafin in bedrijven om deze in harmonie met alle belanghebbenden te ontwikkelen. Deze ontwikkeling is gebaseerd op de expertise van de leden van de Raad van Bestuur: Bernd Gottschalk, Wolfgang Ley en Prof. Dr. med. Heinrich von Pierer. www.serafin-gruppe.de/en

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Exolon Group
Rommerskirchener Str. 21
50259 Pulheim
Telefon: 02238 475455
http://www.exolongroup.com

Ansprechpartner:
Nicole Meyer-Kurczyk
Marketing Communications
E-Mail: nicole.meyer-kurczyk@exolongroup.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel