Blij met nieuwe freeride traject en Fridays for „free“ ride

De voorpret van de mountainbikers is groot. Nadat het bovenste deel van het Freeride-traject al begin 2019 compleet nieuw werd aangelegd en in de zomer van 2021 de daar gelegen North Shore Line werd vernieuwd, is nu eindelijk het benedenste deel van het traject aan de beurt. De Freeride aan de linkerkant van de Ettelsberg bij de K1 behoort tot de meest populaire trajecten in het Bikepark. Maar dit benedenste deel is intussen verouderd, zodat een compleet nieuw traject gewenst is. Zo snel mogelijk wil het team van de trajectbouwers beginnen met de werkzaamheden ter hoogte van de steile helling, zodat hopelijk in de zomer een van boven naar beneden goed onderhouden traject ter beschikking staat.

Voor de derde keer maakt de Fridays for “free” Ride de zomervakantie in Willingen voor mountainbikers bijzonder attractief. De K1 stoeltjeslift loopt in deze totale vakantieperiode vrijdags tot 20.00 uur in plaats van gewoonlijk tot 17.00 uur. Deze drie uur verlenging is er voor de houders van een geldige dagkaart of van meerdaagse kaarten gratis. Nieuw is het “After-Work-Ticket” van 16.00 t/m 20.00 uur voor de prijs van 24 euro. Eveneens nieuw zijn de drie Bike-was-boxen aan het multifunctioneel gebouw K1.

De K1 stoeltjeslift en de Ettelsberg gondelbaan draaien vanaf donderdag 14 april t/m zondag 6 november dagelijks van 9.00 t/m 17.00 uur. In deze periode geldt ook de Gravity-kaart. Beide liften zijn dagelijks in gebruik voor de mountainbikers, er zijn namelijk geen rustdagen meer. Na 6 november besluiten de exploitanten al naar gelang de weersituatie of het Bikepark dan nog enkele weekenden geopend wordt.

Na twee jaar pauze eindelijk weer BIKE Festival

Voor het eerst na twee jaar wordt Willingen weer het Mekka van de Europese mountainbike-wereld. Het BIKE Festival van 20 t/m 22 mei plaatst heel Willingen en het Bikepark weer centraal in de internationale mountainbike-scene. De iXS Downhill cup is de belangrijkste reeks van de nationale afdalingen. Het Bikepark stelt daarvoor het voormalige traject van de wereldcup Downhill beschikbaar. Speciaal voor het festival zullen de organisatoren samen met de Bikepark-exploitant een gewijzigd traject uitdenken. Bij de series Scott Enduro strijden de beste Duitse Enduro-racers in de verschillende series om steeds de beste tijd. Bij de als Duits kampioenschap geldende race is de Enduro Trail in het Bikepark een van de hoogtepunten. Ook dit jaar geldt de Enduro Race tijdens het Willinger Bike Festival als Duits kampioenschap.

Rond 35.000 bezoekers en 4.000 rijders verheugen zich op uitdagende en creatieve trails in het mooie landschap van het Upland. Met de BIKE Marathon en de eMTB Challenge staan nog meer topwedstrijden op het programma. Met de nieuwe Gravel Ride spelen de organisatoren in op de nieuwe gravel-trend. De kids komen helemaal aan hun trekken bij de Junior Trophy.

Stormschade opgeruimd in het Bikepark Willingen

Al sinds enkele weken zijn de organisatoren bezig om de mountainbike-trajecten rond Willingen te controleren. De serie stormen van einde februari t/m begin maart heeft veel schade aangericht. Lange tijd waren de wandel- en fietspaden vanwege omgestorte bomen onbegaanbaar. Intussen is deze schade voor het grootste deel opgeruimd en zijn de paden veilig. De grote paden zijn volledig begaanbaar. In enkele smalle Single Trails liggen nog bomen.

In samenwerking met de bosbouwsector overleggen de verantwoordelijken momenteel, zodat deze bomen zo snel mogelijk worden verwijderd. De mountainbikers kunnen er nu terecht voor het hele programma, van lichte routes tot technisch uitdagende trails. Liefst 12 mountainbiketochten met een lengte tussen 18 en 98 km wachten op de mountainbikers met pittige klimmen en uitdagende afdalingen. Minder getrainde rijders bedwingen de hoogste bergen van het Sauerland en het Upland met e-mountainbikes.

Zoals alle andere Willinger mountainbike-trajecten wachten de goed bewegwijzerde MTB Kids Trails op ondernemende kinderen. Al naar gelang kunnen en conditie kiezen zij tussen de vogels-, eekhoorns-, hazen of berentrajecten. En degene die wil, bouwt de lichte Flow Trail in het Bike Park in zijn tocht in.

Racefiets, Gravel, e-Bike

Wie fit wil worden voor het begin van de sportieve zomervakantie, begint nu al te trainen. Willingen is een perfecte wielrennersstreek met landschappelijk aantrekkelijke tochten over verkeersarme en toch goed geasfalteerde wegen. Met tochten variërend van 58 km tot 130 km komt iedereen aan zijn trekken. De GPS-informatie is afkomstig van de Bike-Arena Sauerland.

Ook op de gravel-trend is Willingen goed voorbereid. De Bikewereld Willingen is zo veelzijdig, dat de gasten er hun nieuwe Gravel-bike volledig kunnen benutten. De Gravel-bike is een combinatie van racefiets en mountainbike. Deze fietsen zijn veel sportiever dan de normale cityfiets en sneller dan de traditionele trekking fiets. Daarmee kan de rijder stijgingen sneller bedwingen dan met een volledig geveerde mountainbike en zo vormt geen enkel terrein meer een barrière. Zelfs de lichtere trails in het Bikepark kunnen er goed mee worden bedwongen.

Fietsen in het RaderlebnisPark

Ook de nieuwe 150 kilometers van het RaderlebnisPark Diemelsee (Fietsavonturenpark) zijn startklaar voor het nieuwe seizoen. Van de Diemelsee via Willingen naar de Edersee of Bad Arolsen zijn deze trajecten uitgezet voor de toerfiets, de e-bike, racefiets of mountainbike. De start in het nieuwe fietspadennet van de Diemelsee functioneert bijzonder goed vanaf de Tourist-Information in Willingen. De genotfietstocht W4 naar de Diemelsee met de kids is een tocht voor het hele gezin, waarover alle deelnemers beslist enthousiast zijn. De Willinger fietsexperts adviseren voor gezinnen met kinderen overigens e-mountainbikes.

Brochures, kaarten en ander informatiemateriaal zijn verkrijgbaar in de Tourist-Information Willingen: Info’s: www.willingen.de.

De evenementenkalender
14.05.2022 Uplandsteig Marathon
20.05. – 22.05.2022 Bike Festival Willingen
11.06.2022 Roland Kaiser
12.06.2022 Mühlenkopfkraxler
18.06.2022 VIVA Willingen
23.06. – 25.06.2022 Wandelevenement Extrem Extrem
07.07.2022 – 10.07.2022 Harley Week
08.07. -26.08. Fridays for ’free’Ride
31.07.2022 Kneipp- en Kruidenmarkt
06.08.2022 Willingen Open Air met Sarah Connor en Max Giesinger
20.08.2022 Schlagerstern Willingen
28.08.2022 Alphornmesse op de Ettelsberg
28.10. – 30.10.2022 Street-Food-Festival Cheat Day

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Tourist Information Willingen
Am Hagen 10
34508 Willingen
Telefon: +49 (5632) 9694353
Telefax: +49 (5632) 9694395
http://www.willingen.de

Ansprechpartner:
Susanne Schulten
Telefon: +49 (2904) 1039
E-Mail: presse@willingen.de
Tourist-Information Willingen
Telefon: +49 (5632) 9694353
E-Mail: willingen@willingen.de
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel