„Je hebt je vakantie verdiend!“

Alles wordt duurder en iedere euro kan maar één keer worden uitgegeven. Kunnen we ons nu wel een vakantie veroorloven? Anderzijds: na twee jaar pandemie willen velen er eindelijk weer eens op uit. Eenvoudig weer eens wat beleven, maar niet te ver weg, bij voorbeeld een paar uur met de auto over de Nederlandse of Belgische grens in het dichtbij gelegen Willingen in Duitsland.

De vakantiestreek Willingen geeft tips hoe men in de vakantie kan sparen en desondanks van alles kan genieten. Allereerst bieden de bossen en weilanden in de bergwereld rond Willingen spannende en meestal gratis, kleine avonturen in de natuur. Op de tweede plaats is er de “Meine Card Plus”: de gratis entreekaart voor ruim 140 vrijetijdsattracties in Willingen en het noordelijke deel van de deelstaat Hessen.

Kleine natuurdetectives onderweg

Ogen open en je verbazen:  het zijn vaak de kleine dingen die erg veel plezier brengen. De natuur met zijn bossen en velden is de grootste avonturenspeelplaats van de wereld. En met natuur werd Willingen en omgeving goed bedeeld. Kastanjes zoeken om daarmee te knutselen, bonte bladeren zoeken en die in een bladerenboek plakken, de dieren van het bos bekijken en proberen uit te vinden hoe ze heten: het zijn belevenissen die van iedere wandeling voor kinderen een avontuur maken. Of eens spontaan een beekje volgen tot aan zijn bron en daar kijken hoe die precies ontstaat. Scheepjes laten drijven in het water of in de berm van een wandelpad mannetjes van steen bouwen: dat alles laat het enthousiasme van kinderen voor de natuur en voor deze tochten stijgen.

Ook een wandeling in de schemering of in de donkere nacht kan voor jong en oud spannend zijn: bizar gegroeide bomen, krom, scheef door de wind en deels op de grond liggend, wekken vanzelf de fantasie op en vertellen sprookjesachtige verhalen. ’s Avonds en ‘s nachts zijn de geluiden in de natuur veel intensiever dan overdag. Het ritselen van de bladeren onder de voeten, het knarsen van de takken aan de bomen en het zachtjes kletteren van een beekje lijken dan plotseling veel luider dan overdag. Alles is dan nieuw, ook voor de gasten uit Nederland en België. Wie met geopende ogen en oren door het berglandschap rond Willingen wandelt, ontdekt steeds wat nieuws. Bovendien vraagt de natuur voor alles wat ze biedt, geen entree.

Bovendien gratis vrijetijdsplezier

Aanzienlijk gunstiger en afwisselender is de vakantie met de kaart “Meine Card Plus”. Meer dan 140 vrijetijdsattracties in het noorden van de deelstaat Hessen (waarin ook Willingen ligt) openen daarvoor hun deuren. De kaart heeft een tegenwaarde van ongeveer 200 euro per persoon en per dag. Vakantiegangers krijgen deze kaart volledig gratis verstrekt bij de 40 aangesloten Willinger gastbedrijven; van pensions via vakantiewoningen tot hotels.

Een partijtje avonturengolf aan het bekende viaduct van Willingen, een bezoek aan de leisteengroeve “Christine”, 3D-minigolf in de Fantastic Rooms, over het glinsterende ijs glijden in de ijshal, actief zijn in het gezinsteam in de klimhal, dat kan met deze kaart. Steil omhoog naar de Ettelsberg met de gondellift en van daar uit allerlei tochten maken. Deze gratis aanbiedingen met “Meine Card Plus” vullen gemakkelijk vier tot vijf vakantiedagen.

Noord-Hessen verkennen: gunstig en duurzaam

Alleen al in de twaalf Willinger attracties kan de “Meine Card Plus” circa 370 euro sparen. Wanneer een wat langere vakantie is gepland, lonen zich uitstapjes in de streek. Het nabij gelegen stuwmeer Diemelsee is ook in de herfst schitterend mooi en het Visionarium van het natuurpark Diemelsee is er gratis te bekijken. In Bad Wildungen wacht het Schneewittchenhaus van de gebroeders Grimm op bezoekers. Een echte mijn waar naar goud werd gezocht, kan in Korbach worden bekeken. Aan het stuwmeer Edersee loont zich een bezoek aan het park met wilde dieren of aan de TreeTopWalks. En in Kassel wachten het slot Wilhelmshöhe inclusief slotpark en allerlei kunst en cultuur op bezoekers.

En hierbij komt het volgende voordeel van de “Meine Carte Plus” om de hoek kijken. Deze kaart is ook het ticket voor het openbaar vervoer (bus en trein) in het hele noordelijke deel van Hessen. De auto kan dus blijven staan. Gunstiger en duurzamer kan een vakantie in Willingen nauwelijks zijn.

“Want de vakantie, waarop men zich het hele jaar verheugt, heeft men ook verdiend”, is de overtuiging van de Willinger Toerismedirecteur Norbert Lopatta. “Met de kaart Meine Card Plus krijgen onze gasten de grootst mogelijke vakantiewaarde voor hun geld.”
Alle deelnemende vrijetijdsattracties kunnen per persoon één keer per dag worden bezocht. De kaart is verkrijgbaar bij de 40 aangesloten Willinger overnachtingsbedrijven en geldt voor de daadwerkelijke boekingsperiode bij het overnachtingsbedrijf. Informatie over de kaart en alle deelnemende vrijetijdsattracties: www.willingen.de/plus.

Eventkalender
28.10. – 30.10.2022 Street-Food-Festival Cheat Day
03.-05.02.2023 Skisprung Weltcup

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Tourist Information Willingen
Am Hagen 10
34508 Willingen
Telefon: +49 (5632) 9694353
Telefax: +49 (5632) 9694395
http://www.willingen.de

Ansprechpartner:
Susanne Schulten
Telefon: +49 (170) 23070-49
E-Mail: presse@willingen.de
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel